Sokrates İntahar Etti

10:41 0 Comments

    Sokrates nasıl ölmüştür? Olayın artık alışık olduğumuz tanımlamalarına göre huzur içinde öteki dünyaya göçmüştür. Aslında nasıl ölmüştür peki? Korkunç, dehşet verici bir şekilde ölmüştür. Baldıran zehirini içtikten sonra, vücudunda kasılmalar başlamış, midesi bulanmış, kusmuş ve sonra felç olmuştur.

    Sokrates'in sakin bir onurluluk içinde öldüğünü söyleyen büyük Platon (Eflatun)dur ama şimdi artık biliyoruz ki, Platon yalan söylemiştir.


    Bunu nereden mi biliyoruz? Çünkü Sokrates'in yaşamının her yönü yirmi beş yüzyıl boyunca didik didik edildikten sonra biri kalkıp, baldıran zehiri içen herkesin feci acılar içinde kıvranarak ölmüşken Sokrates'in nasıl huzur içinde öldüğünü sormuştur.

    Söz Platon'dan açılmışken, Sokrates'in ölümünü anlatan nasal olup da Platon olmuştur. Platon, Sokrates ölürken yanında bile değildi. On dört öğrencisi ölümünde yanında olacak zaman ayırmışlardı ama Platon bunu yapmamıştı.

    Platon mazeret olarak hasta olduğunu söylemiştir. Ama kendisine kimse inanmamaktadır. Bu konudan söz edildiğini fazla duymazsınız, ama tarihçiler, Sokrates'in kent yetkilileri gözünde pek popüler olmaması nedeniyle, Platon'un ölüm sahnesinden uzak kalmaya özen gösterdiğine inanmaktadırlar.!

Hocanı Değerlendir

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.