Drakula İnsandı

02:53 0 Comments

    Drakula gerçek bir insadır. Bram Stoker onu hayalinden uydurmuş değildir.  Kuşkusuz, gerçek Drakula gündüzleri karanlık bir kutunun içinde uyumazdı. Masum bakirelerin kanını emerek de canlılığını korumazdı. Ama Transilvanya'da bir şatoda yaşamıştır. Şeytanın ta kendisine benzerdi. İnsan öldürmekten de hoşlanırdı.

   İnsanlar vampirler konusunda pek heyecanlıdırlar. ama Drakula gibi canlılar daha iyi katillerdir. Drakula'nın meslek yaşantısının doruk noktasının 24 bin Türk'ü öldürdüğü söylenen 1460'lı yıllardır. Drakula da, halkı da bunun iyi bir dava uğruna yapılmış olduğunu düşünmüş olabilirler. Tarihçi Craig Conant'ın işaret ettiği
gibi, şimdiki gibi o zaman da, "Balkanlar'da Hristiyan ve Müslüman toplumlar birbirlerinden pek hoşlanmazlardı." 

    Halk kendisi Kazıklı Vlad derdi. Vlad eski bir taşbasmasında sivri kazıklara geçirilmiş insanlardan bir çitin önünde resmedilmiştir. Sevimli adını da buradan almıştır.

    O günlerde kendisinin kentte herkesin dilinde olduğunu tahmin edebilsiniz. Benim en hoşuma giden hikayesi şudur: Vlad'ı ziyarete gelen iki yabancı elçi, adetleri olmadığı için şapkalarını çıkarmamışlar. Vlad da o ünlü mizah anlayışını sergileyerek adamların şapkalarını başlarına çivilemiş.

    Kendisini araştırmak isterseniz gerçek adı Vlad Tepeş'tir. Drakula arkadaşlarının verdiği bir addı.

Hocanı Değerlendir

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.