Sanat Eserlerinin Korunması

00:00 0 Comments

    Kültür varlıkları olarak kabul edilen tarihi eserler, günümüzde ülkelerin sahip olduğu en önemli zenginlik kaynaklarından biridir. Sanat eserleri yalnız bulundukları ülkenin kültür değerlerini yansıtmakla kalmaz, aynı zamanda tüm insanlığın ortak mirasıdır ve evrenseldir. Bu eserlerin varlığı geçmişin bilinmesinde bize ışık tutar.

    Taşınır ya da taşınmaz bu eserlerin korunması ile insanların ve toplumların, geleceğe uzanırken geçmişteki sosyal ve kültürel farklılıkları veya günümüzde halen devam eden anlayışları kavramaları gerçekleşir. Böylece kültürleri ile bağları canlı tutulan ulusların geleceğe güvenle bakmaları sağlanmış olur.

    Sanat eserlerini bulundukları yerde görmek, farklı kültürleri tanımak ve tanıtmak günümüzde gittikçe gelişten turizm hareketlerinin başlıca nedenlerindendir. Bu zenginliklerin bir turistik ürün oluşturması ve sahip olduğumuz zenginli¤in sergilenmesi, ülkemizi turizm açısından çekici hale getirdiği bir gerçektir.

    Ülke ekonomisi açısından turizm gelirlerinin önemli bir yer tuttuğu göz önüne alınırsa, bu eserlerin nasıl bir kaynak oluşturduğu da ortaya çıkar. Bütün bunlar düşünüldüğünde zenginlik kaynaklarımızı korurken, hem kültürel mirasımızın sürekliliğini sağlamış, hem de turizm yönüyle değerlendirerek ülkemize döviz kazandırmış oluruz.

Hocanı Değerlendir

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.